Borászat

Hitvallásunk szerint, a kulturált XXI. századi borfogyasztás során a borok magas minősége, gasztronómiai értéke mellett az esztétikai élményszerzés is alapvető fontosságú. Ezért olyan borokat alkotunk, melyek kiemelkedő minőségű beltartalommal rendelkeznek, e mellett pedig arculatunk izgalmas, egyedi, művészi kivitelezésű, valós kapcsolatot képez a bor beltartalmával.

Boraink Bálint László DipWSET – hazánk egyik legnagyobb tudású borszakértőjének – irányításával készülnek saját tulajdonú egri és Eger környéki szőlőbirtokainkról, valamint integrált szőlőterületekről.

Dűlőink: Eger, Egerszalók, Demjén, Kerecsend, Nagytálya településeken helyezkednek el.

Szőlőfajtáink: Kékfrankos – Cabernet Franc – Cabernet Sauvignon – Merlot – Zweigelt – Sauvignon Blanc – Chardonnay – Zenit – Furmint – Királyleányka – Írsai Olivér. Tőketerhelésünkre a 30 mázsa/hektár jellemző, ez az egyik záloga boraink minőségének.

A szőlőfeldolgozás újszerű módon, „Custom Crush” modell szerint, Andornaktályán és Egerben történik. Válogatás boraink színborból, préselés nélkül készülnek. Fahordós érleléshez 225 literes új és második-harmadik töltésű Budapest Kádár, illetve Francia Barrique hordókat használunk. Középkategóriás boraink 80-100 hl-es régi ászokhordóinkban érlelődnek. Minden fahordós érlelésű borunk minimálisan 12 hónapos tölt a hordóban.

Boraink

SWING Sauvignon Blanc

száraz fehérbor

2019

Könnyed, száraz, kifejezetten üde fehérbor, citrusos, bodzás karakterrel. Fogyasztását saláták, szárnyasokból készült sültek mellé ajánljuk, de önmagában is kiváló!

Szőlőfajta: Sauvignon Blanc
Borkészítés: rozsdamentes tartályban, palackozás szén-dioxid hozzáadásával

Kiszerelés: 0,75 fehér bordói palack, csavarzárral
Alkohol: 11%vol

Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: saláták, sajtok, szárnyasokból készült sültek

EGRI CSILLAG

Egri

száraz fehérbor

2019

Könnyed fehérbor Magyarország tradicionális borvidékéről, Egerből. Olyan bort készítettünk, melyet mi is szívesen kortyolgatnánk barátainkkal egy kellemes nyárestén, de akár egy finom vacsorához is párosítható.

Szőlőfajta: Furmint 31%, Sauvignon Blanc 28%, Zenit 21%, Chardonnay 20%
Borkészítés: rozsdamentes tartályban

Kiszerelés: 0,75 fehér bordói palack, csavarzárral

Alkohol: 12,5%vol

Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: saláták, sajtok, grillezett szárnyasok, halak

UNICORNIS

Egri cuvée

7 szőlőből édes fehérbor

2018

Eger történelmi borvidékén, 7 féle szőlő borának házasításából született meg Unicornis borunk. A bodzás és körtés íz és illatjegyek, az elegáns maradék cukortartalom, a gyümölcsös ízek és könnyed alkohol csodás harmóniába kerültek a palackban. Emlékezetes, csodás bor!

Szőlőfajta: 7 szőlő titkos házasításának receptje alapján

Borkészítés: rozsdamentes tartályban

Kiszerelés: 0,5 bordói fehér palack, exkluzív díszcsomagolásban
Alkohol: 12,5%vol

Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: pohárkrémek, könnyed sütemények, de önmagában is nagyszerű, komplex ital

ROSARIUM

Egri kékfrankos rosé

száraz rozébor

2019

Rendkívül intenzív frissesség, lendületes savgerinc, könnyed test jellemzi, mely a málnás, epres, piros bogyós gyümölcsök aromájával, és a megfelelően alacsony alkohollal, kiváló harmóniát alkot. Csodás kísérő bor egy nyáresti grillezéshez.

Szőlőfajta: Kékfrankos
Borkészítés: rozsdamentes tartályban

Kiszerelés: 0,75 bordói fehér palack, csavarzárral
Alkohol: 12,5 %vol

Szervírozási javaslat: 10-12 C

Gasztronómiai ajánlás: szárnyasok, halak, paradicsomos tészták, saláták kísérőjeként, de fröccsnek is ideális választás

VISIO

Egri cuvée

könnyed gyümölcsös száraz vörösbor

2018

Könnyed Egri vörös Cuvée. Rubin ragyogású klasszikus bordói házasítás, a fűszerek, piros gyümölcsök és őszi virágok izgalmas illatával. Gyümölcsös ízvilágát a Merlot, savait a Cabernet Sauvignon, eleganciáját a Cabernet Franc adja, melyeknek bársonyos egyensúlya a könnyű frissítő vörösbort eredményezett.

Szőlőfajta: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: Tradicionális, 100hl-es hordóban

Kiszerelés: 0,75 bordói palack, exkluzív díszcsomagolásban
Alkohol: 13 %vol

Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: őz, fácán, marha, sertés, bárány, kacsa, sajtok

DECORUS

Egri cuvée

száraz vörösbor

2017

Vérvörös színű, izgalmas házasítás. A gyümölcsös ízvilágot, fűszeres aromák, izmos tanninok és élénk savak kísérik. Tökéletes összhangjuk rendkívül elegáns vörösbort alkotott. Egy ígéretes este, egy tartalmas grillezés, vagy magyaros ételek tökéletes kísérője.

Szőlőfajta: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Borkészítés: Tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban

Kiszerelés: 0,75 bordói palack, exkluzív díszcsomagolásban

Alkohol: 14 %vol

Szervírozási javaslat: 16-18 C

Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, őz, marha, sertés, bárány, kacsa, sajtok

Egri Bikavér

száraz vörösbor

2017

Számunkra az Egri Bikavér nem más, mint az egri Terroir megtestesítője. Koncentrált vörösbor, de egyben gyümölcsös, elegáns, jó ivású. Pont olyan, mint ebben a palackban. Egészségükre!

Szőlőfajta: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Borkészítés: Tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban

Kiszerelés: 0,75 bordói palack

Alkohol: 13 %vol

Szervírozási javaslat: 16-18 C

Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, őz, marha, sertés, bárány, kacsa, sajtok

GLORIANDUS

Top Selection Egri cuvée

száraz vörösbor

2012

Egerben, a Rádé és Merengő dűlőkön termett, teljes érettségében, válogatással szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos és Merlot szőlőfajtákból alkottuk meg ezt a kiváló évjáratú Cuvée szelekciót. Második és harmadik töltésű francia barrique hordókban, természetes úton nyerte el “dicsőítésre méltó” tartalmát. 

Szőlőfajta: Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot 

Borkészítés: Második és harmadik töltésű, Francia barrique hordóban, 14 hónapig tartó érleléssel 

Kiszerelés: 0,75 Exkluzív bordói palack

Alkohol: 14%vol

Szervírozási javaslat: 16-18 C 

Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, marha, sertés

GLORIANDUS

2016

Top Selection Egri cuvée

száraz vörösbor

Egy kiemelkedő évjárat kiváló vörösbora, mely elsőre hűvös eleganciájával, némi szellőztetés után pedig finom struktúrájával ragad magával.
Fő illat és ízjegyei a kék bogyós gyümölcsök köréből kerülnek ki, áfonyára és szilvára emlékeztető aromatikával, de a háttérben megmutatkozik a hordós érlelési karak- ter is. Kiváló kísérője lehet egy kiadós, marha, vagy vadhúsból készült ételnek, de önmagában is kitűnő bor egy meghitt beszélgetéshez.

Szőlőfajta: Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot

Borkészítés: Második és harmadik töltésű, Francia barrique hordóban, 14 hónapig tartó érleléssel

Kiszerelés: 0,75 Exkluzív bordói palack

Alkohol: 14%vol

Szervírozási javaslat: 16-18 C

Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, marha, sertés

Budapest Selection

Ezt a bort Önnek, Budapest kedvelőjének készítettük! A Budapest Bor egyesíti a tradíciót a modern borkészítéssel. Pont úgy, mint ez a csodálatos város, mely fantasztikus történelmi múlttal rendelkezik, de egyben lüktetően modern is.

BUDAPEST Selection
White Wine

2018

Önnek, Budapest kedvelőjének készítettük Furmint, Chardonnay, Sauvignon Blanc és Zenit szőlőfajtákból.

 

Szőlőfajták: Furmint, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Zenit
Borkészítés: rozsdamentes tartályban, és kishordós érleléssel

Kiszerelés: 0,25l és 0,75l bordói palack, csavarzárral, diszcsomagolva
Alkohol: 13,5%vol

Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: zöld saláták, sajtok

BUDAPEST Selection
Red Wine

2017

Önnek, Budapest kedvelőjének készítettük Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc szőlőfajtákból.

 

Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban, 12 hónapos érleléssel

Kiszerelés: 0,25l és 0,75l bordói palack, csavarzárral, díszcsomagolva
Alkohol: 13%vol

Szervírozási javaslat: 12-14 C
Gasztronómiai ajánlás: szarvas, sertés, fácán, marha, bárány, kacsa, sajtok

KAPCSOLAT

BUKOVINSZKY TAMÁS

kereskedelmi igazgató

+36 20 529 3510

sales[kukac]creaturawine.hu