
Boraink Bálint László DipWSET – hazánk egyik legnagyobb tudású borszakértőjének – irányításával készülnek saját tulajdonú egri és Eger környéki szőlőbirtokainkról, valamint integrált szőlőterületekről.
Hitvallásunk szerint, a kulturált XXI. századi borfogyasztás során a borok magas minősége, gasztronómiai értéke mellett az esztétikai élményszerzés is alapvető fontosságú. Ezért olyan borokat alkotunk, melyek kiemelkedő minőségű beltartalommal rendelkeznek, e mellett pedig arculatunk izgalmas, egyedi, művészi kivitelezésű, valós kapcsolatot képez a bor beltartalmával.
Boraink Bálint László DipWSET – hazánk egyik legnagyobb tudású borszakértőjének – irányításával készülnek saját tulajdonú egri és Eger környéki szőlőbirtokainkról, valamint integrált szőlőterületekről.
Dűlőink: Eger, Egerszalók, Demjén, Kerecsend, Nagytálya településeken helyezkednek el.
Szőlőfajtáink: Kékfrankos – Cabernet Franc – Cabernet Sauvignon – Merlot – Zweigelt – Sauvignon Blanc – Chardonnay – Zenit – Furmint – Királyleányka – Írsai Olivér. Tőketerhelésünkre a 30 mázsa/hektár jellemző, ez az egyik záloga boraink minőségének.
A szőlőfeldolgozás újszerű módon, „Custom Crush” modell szerint, Andornaktályán és Egerben történik. Válogatás boraink színborból, préselés nélkül készülnek. Fahordós érleléshez 225 literes új és második-harmadik töltésű Budapest Kádár, illetve Francia Barrique hordókat használunk. Középkategóriás boraink 80-100 hl-es régi ászokhordóinkban érlelődnek. Minden fahordós érlelésű borunk minimálisan 12 hónapos tölt a hordóban.
Könnyed, száraz, kifejezetten üde fehérbor, citrusos, bodzás karakterrel. Fogyasztását saláták, szárnyasokból készült sültek mellé ajánljuk, de önmagában is kiváló!
Szőlőfajta: Sauvignon Blanc
Borkészítés: rozsdamentes tartályban, palackozás szén-dioxid hozzáadásával
Kiszerelés: 0,75 fehér bordói palack, csavarzárral
Alkohol: 11%vol
Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: saláták, sajtok, szárnyasokból készült sültek
Könnyed fehérbor Magyarország tradicionális borvidékéről, Egerből. Olyan bort készítettünk, melyet mi is szívesen kortyolgatnánk barátainkkal egy kellemes nyárestén, de akár egy finom vacsorához is párosítható.
Szőlőfajta: Furmint 31%, Sauvignon Blanc 28%, Zenit 21%, Chardonnay 20%
Borkészítés: rozsdamentes tartályban
Kiszerelés: 0,75 fehér bordói palack, csavarzárral
Alkohol: 12,5%vol
Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: saláták, sajtok, grillezett szárnyasok, halak
Eger történelmi borvidékén, 7 féle szőlő borának házasításából született meg Unicornis borunk. A bodzás és körtés íz és illatjegyek, az elegáns maradék cukortartalom, a gyümölcsös ízek és könnyed alkohol csodás harmóniába kerültek a palackban. Emlékezetes, csodás bor!
Szőlőfajta: 7 szőlő titkos házasításának receptje alapján
Borkészítés: rozsdamentes tartályban
Kiszerelés: 0,5 bordói fehér palack, exkluzív díszcsomagolásban
Alkohol: 12,5%vol
Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: pohárkrémek, könnyed sütemények, de önmagában is nagyszerű, komplex ital
Rendkívül intenzív frissesség, lendületes savgerinc, könnyed test jellemzi, mely a málnás, epres, piros bogyós gyümölcsök aromájával, és a megfelelően alacsony alkohollal, kiváló harmóniát alkot. Csodás kísérő bor egy nyáresti grillezéshez.
Szőlőfajta: Kékfrankos
Borkészítés: rozsdamentes tartályban
Kiszerelés: 0,75 bordói fehér palack, csavarzárral
Alkohol: 12,5 %vol
Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: szárnyasok, halak, paradicsomos tészták, saláták kísérőjeként, de fröccsnek is ideális választás
Könnyed Egri vörös Cuvée. Rubin ragyogású klasszikus bordói házasítás, a fűszerek, piros gyümölcsök és őszi virágok izgalmas illatával. Gyümölcsös ízvilágát a Merlot, savait a Cabernet Sauvignon, eleganciáját a Cabernet Franc adja, melyeknek bársonyos egyensúlya a könnyű frissítő vörösbort eredményezett.
Szőlőfajta: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: Tradicionális, 100hl-es hordóban
Kiszerelés: 0,75 bordói palack, exkluzív díszcsomagolásban
Alkohol: 13 %vol
Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: őz, fácán, marha, sertés, bárány, kacsa, sajtok
Vérvörös színű, izgalmas házasítás. A gyümölcsös ízvilágot, fűszeres aromák, izmos tanninok és élénk savak kísérik. Tökéletes összhangjuk rendkívül elegáns vörösbort alkotott. Egy ígéretes este, egy tartalmas grillezés, vagy magyaros ételek tökéletes kísérője.
Szőlőfajta: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: Tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban
Kiszerelés: 0,75 bordói palack, exkluzív díszcsomagolásban
Alkohol: 14 %vol
Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, őz, marha, sertés, bárány, kacsa, sajtok
Számunkra az Egri Bikavér nem más, mint az egri Terroir megtestesítője. Koncentrált vörösbor, de egyben gyümölcsös, elegáns, jó ivású. Pont olyan, mint ebben a palackban. Egészségükre!
Szőlőfajta: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: Tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban
Kiszerelés: 0,75 bordói palack
Alkohol: 13 %vol
Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, őz, marha, sertés, bárány, kacsa, sajtok
Egerben, a Rádé és Merengő dűlőkön termett, teljes érettségében, válogatással szüretelt Cabernet Franc, Kékfrankos és Merlot szőlőfajtákból alkottuk meg ezt a kiváló évjáratú Cuvée szelekciót. Második és harmadik töltésű francia barrique hordókban, természetes úton nyerte el “dicsőítésre méltó” tartalmát.
Szőlőfajta: Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot
Borkészítés: Második és harmadik töltésű, Francia barrique hordóban, 14 hónapig tartó érleléssel
Kiszerelés: 0,75 Exkluzív bordói palack
Alkohol: 14%vol
Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, marha, sertés
száraz vörösbor
Egy kiemelkedő évjárat kiváló vörösbora, mely elsőre hűvös eleganciájával, némi szellőztetés után pedig finom struktúrájával ragad magával.
Fő illat és ízjegyei a kék bogyós gyümölcsök köréből kerülnek ki, áfonyára és szilvára emlékeztető aromatikával, de a háttérben megmutatkozik a hordós érlelési karak- ter is. Kiváló kísérője lehet egy kiadós, marha, vagy vadhúsból készült ételnek, de önmagában is kitűnő bor egy meghitt beszélgetéshez.
Szőlőfajta: Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot
Borkészítés: Második és harmadik töltésű, Francia barrique hordóban, 14 hónapig tartó érleléssel
Kiszerelés: 0,75 Exkluzív bordói palack
Alkohol: 14%vol
Szervírozási javaslat: 16-18 C
Gasztronómiai ajánlás: vaddisznó, szarvas, marha, sertés
Önnek, Budapest kedvelőjének készítettük Furmint, Chardonnay, Sauvignon Blanc és Zenit szőlőfajtákból.
Szőlőfajták: Furmint, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Zenit
Borkészítés: rozsdamentes tartályban, és kishordós érleléssel
Kiszerelés: 0,25l és 0,75l bordói palack, csavarzárral, diszcsomagolva
Alkohol: 13,5%vol
Szervírozási javaslat: 10-12 C
Gasztronómiai ajánlás: zöld saláták, sajtok
Önnek, Budapest kedvelőjének készítettük Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc szőlőfajtákból.
Szőlőfajták: Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Borkészítés: tradicionális, 100 hl-es és barrique hordóban, 12 hónapos érleléssel
Kiszerelés: 0,25l és 0,75l bordói palack, csavarzárral, díszcsomagolva
Alkohol: 13%vol
Szervírozási javaslat: 12-14 C
Gasztronómiai ajánlás: szarvas, sertés, fácán, marha, bárány, kacsa, sajtok
BUKOVINSZKY TAMÁS
kereskedelmi igazgató
+36 20 529 3510
sales[kukac]creaturawine.hu